top of page

zichtbaarheid

Kijk naar mij

Te zien zijn, daar draait een groot deel van je marketing om. Als niemand weet van je bestaan, zal er ook niemand iets van je kopen.

 

Je wordt van alle kanten aangespoord om mee te doen in de race om zichtbaarheid, om op de 'juiste' manier te ondernemen, succesvol te zijn. Via social media, op evenementen, via email: business coaches en marketing experts weten je te vinden met hun succesformules en stappenplannen. De manier waarop je zichtbaar 'moet' zijn, draait om inspelen op de behoefte van je klant. Desnoods schep je een verlangen, als je klant niets 'nodig' heeft.

Dit is een van de redenen waarom de meeste reclame mij tegenstaat. Je aandacht wordt opgeëist. Geclaimd. Met een uitgekiende stategie, juist wanneer je het meest te beïnvloeden bent. Grensoverschrijdend. Respectloos. Marketing is dan een psychologisch spelletje. Omzet genereren doe je door onvrede creëren, een emotionele reactie oproepen, een oplossing bieden en vooral zorgen dat mensen meer, meer en meer willen. Manipulatie.

Daar wil ik niet aan mee doen en ik ben ervan overtuigd dat het niet nodig is!

Zo kan het ook

Mijn visie, mijn droom is eerlijkheid als uitgangspunt van marketing. Zuiverheid. Geen trucjes of dubbele agenda's. Zichtbaar zijn zonder overdrijven, opdringerigheid en schreeuwen om aandacht.

 

Stel je voor dat mensen graag bij jou kopen omdat jij betrouwbaar bent. Je bent eerlijk en hebt vertrouwen in de kwaliteit van je werk. De eerste indruk die men van je krijgt, wordt bij nadere kennismaking bevestigd door meer positieve ervaringen. Het is het begin van een duurzame relatie. Je hoeft je niet in duizend bochten te wringen of je anders voor te doen. Je bent genoeg.

 

Als jij vindt dat dat goed is, dat jij meer dan genoeg bent, dan straal je dat uit. Op die manier zichtbaar zijn is misschien wel spannend, maar je zult merken dat het goed voelt. Je hoeft immers niet ver buiten je comfortzone gaan. Ook je klanten zullen het merken. Je zegt wat je doet en je doet wat je zegt. Het 'klopt'. Jouw ideale klant zal zich aangetrokken voelen tot je oprechtheid en je respect voor grenzen. Je respect voor zijn of haar gevoel, je respect voor mensen.

Laten wij als ondernemers, samen stoutmoedig kiezen voor eerlijke en respectvolle marketing! Begin met van(je)zelfsprekende zichtbaarheid.

Wil jij ontdekken hoe jij op jouw eigen, respectvolle en oprechte manier zichtbaar kunt zijn? Maak een afspraak voor een 'Eerste indruk - zichtbaar jezelf' sessie!

bottom of page