top of page
  • Anja Bol

Meer dan mooi - kleuren die iets te zeggen hebben.

De natuur is een belangrijke inspiratiebron bij mijn werk. Het beeldmerk van Studio Boldly verbeeldt een opgaande/ondergaande zon bij de zee. Het staat symbool voor de plek waar ik mij het meest vrij voel, de mooiste plannen maak, stoutmoedig knopen doorhak (Boldly betekent stoutmoedig). De kleuren koos ik ook niet zomaar...

De basis is magenta. De kleur waar ik vrolijk van wordt, die ik associeer met verbinding, creativiteit, intuïtie en bezieling.

Het tweede element is een inktblauwe halve cirkel. Ik ben een liefhebber van drukwerk en print - mijn keuze voor deze kleur heeft daarom dus geen verdere toelichting nodig. ;-) Ik vind het de kleur van communicatie, expressie en trouw.

Jarenlang was oranje de kleur waar ik een hekel aan had. Ik vond het een lelijke kleur. Tot ik in 2014 tijdens een cursus van Evelien Stadt heel voorzichtig oranje verf ging gebruiken. Dat ene lijntje was het begin. Millimeter voor millimeter leerde ik mijn hart te openen en warmte binnen te laten, om niet meer alleen te óverleven - maar te leven!

Tegenwoordig koester ik de warmte van oranje en brengt ze me enthousiasme en energie.

Met de weerspiegeling van de zon op water, is het beeldmerk van Studio Boldly compleet. Het is een reflectie van mijn enthousiasme en mijn verlangen naar oprechtheid en authenticiteit. Het is de verbeelding van mijn wens dat je je vrij voelt om jezelf te zijn, je eigen unieke zelf te laten zien en dat je je omgeving verwarmt met dat waar jouw hart sneller van gaat kloppen.

(Iets van) jezelf laten zien is best eng. Tara Leaver verwoordt het heel mooi:

"When I create something ‘True’ – by which I mean something from my heart, from the deepest, realest part of who I am and what it means to me to be alive as a human in the world – sharing it is always, always, accompanied by fear." (http://taraleaver.com/2017/04/fearless-2/)

Het is oké om bang te zijn, om dingen spannend te vinden. Je hoeft niet onbevreesd te zijn. Oprecht zijn, ook wat je angsten betreft: het is een prachtige manier om verbindende energie te creëeren.

Je hoeft niet onverschrokken te zijn. Ik gun je een beetje stoutmoedigheid. De stoute schoenen aan, een stapje zetten en al spelend ontdekken wat er gebeurt als je eerlijk bent naar jezelf en mild over wat je voelt.

Ik vind het spannend om mij uit te spreken, te laten weten waar ik voor sta en waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Studio Boldly helpt (ook) mij daarbij - het is de weerspiegeling van mijn verlangen: stoutmoedig mijzelf zijn en dat laten zien!

54 weergaven0 opmerkingen
bottom of page