• Anja Bol

Regels zonder 'moeten'


Klein dilemma

Ik heb getwijfeld of ik dit schrijfsel zou plaatsen. Ik kan me voorstellen dat je dit een privé-zaak vindt en daarom misschien zelfs ongepast op een bedrijfswebsite. Wat gaf voor mij uiteindelijk de doorslag om het wel te doen? Ik ben het belangrijkste 'onderdeel' van Studio Kastanje en je leert mij hierdoor een stukje beter kennen. Dus... heb je wel zin in een (diepgaand) kijkje in mijn hersenspinsels en wat er in mij omgaat? Lees lekker verder!

Moeten

In veel kerken wordt elke zondag de 10 geboden voorgelezen. Ook ik hoorde die vanochtend weer. Waarom zijn er (best) veel mensen die elke week de wet voorgeschreven willen krijgen? Volgens mij zijn er meer mensen die net als ik allergisch zijn voor 'moeten'. Waarom luister ik er toch naar? Dat heeft alles met Jezus te maken.

Positief

'Gebod' of 'regel' vind ik al iets fijner dan 'wet', maar het klinkt nog niet echt positief: doe dit, doe dat. Eigenwijze ikke houd daar absoluut niet van!

Van Jezus leer ik echter dat ik de geboden mag zien als leefregels die speciaal voor mij (als mens) zijn gemaakt, omdat God mij kent. Deze regels gaan me helpen inzien hoeveel God van mensen (van mij) houdt. Jezus vertelt dat LIEFDE het belangrijkst is en daarna NAASTENLIEFDE. Deze twee deugden zijn daarmee de bril waardoor je naar Gods leefregels mag kijken.

Ik mag leven zonder 'moeten' en met 'liefde'. Liefhebbend, liefdevol, geliefd...

Ik schreef mijn eigen interpretatie van de 10 geboden/leefregels en haalde er een hele rits deugden uit - deze lees je volgende week zondag in deel 2...

#deugden #regels #dilemma

61 keer bekeken0 reacties
  • Facebook - grijze cirkel

Hiddemaheerd 94d  Groningen

06-39721848

Algemene voorwaarden

© 2020 Studio Boldly