• Anja Bol

Ik doe het goed of ik doe het niet


Voor mij is de spreuk 'Less perfection, more authenticity' een uitdaging.

Mijn motto was 'ik doe het goed of ik doe het niet'. Daardoor stond er zelfs een 1 op mijn eindcijferlijst van school: ik had niet genoeg tijd om een goed werkstuk af te leveren en dus leverde ik niets in.

Als perfectionistische ondernemer met een beperking, knal ik regelmatig tegen de grenzen van mijn kunnen aan en dat doet pijn. Dan wil ik beter, meer, mooier - maar dat lukt gewoonweg niet. De woorden 'je hebt je best gedaan' en 'goed is goed genoeg' helpen dan om mezelf een soort van te troosten. Echt tevreden ben ik helaas niet. Daarvoor heb ik een andere manier van denken nodig. Een ander motto.

Inmiddels weet ik dat ook iets dat niet perfect is, waardevol kan zijn. Dat de eventuele schrijffoutjes, imperfecties, deukjes en vlekjes zorgen voor eigenheid en karakter en daarom gekoesterd mogen worden. Ik weet dit. Nu moet ik het nog gaan leven. O, nee: dat is ook weer een perfectionistisch voornemen! Nu MAG ik het nog gaan leven. Less perfection, more authenticity. Minder perfectie, meer eigenheid. Mijn nieuwe motto!

Wat is jouw (nieuwe) motto?

#uitdaging #deugden #ondernemen

33 keer bekeken0 reacties
  • Facebook - grijze cirkel

Hiddemaheerd 94d  Groningen

06-39721848

Algemene voorwaarden

© 2020 Studio Boldly