• Anja Bol

Een uit-dag


De 'uit' knop. Vroeger kon ik die niet vinden. Tot de dag dat mijn lijf de noodrem inschakelde. Ik had een burn-out.

De burn-out is uit. Gelukkig. Het heeft jaren geduurd en het was hard werken. Aan mij is niet meer te zien dat ik zeven jaar geleden compleet opgebrand was. Alhoewel... dat klopt niet. Soms is het wel zichtbaar. Op een dag als vandaag, bijvoorbeeld.

De kans dat je mij vandaag ziet, is echter klein. Ik heb me teruggetrokken in mijn huisje en vermijd telefoontjes. Waarom? Omdat ik gisteren aan stond.

Gisteren had ik een geweldige brainstorm/bijpraat/theeochtend met Eline Ruinemans. Daarna in Zwolle een offline samenwerkmiddag met een groepje introverte vrouwelijke ondernemers (samengebracht door Tineke Blokzijl). Ik werd geïnspireerd en mocht inspireren, bruiste van de ideeën en inzichten. Heerlijk en... vermoeiend!

Reizen en sociale interactie kosten mij bakken energie. De reactie van mijn lijf is daarna: op de noodrem trappen en me uitschakelen. Vandaag sta ik dus uit. Ik kan me moeilijk concentreren, vergeet regelmatig waar ik mee bezig ben, voel me misselijk, huilerig en mijn gewrichten doen pijn. (Vandaar ook dat deze blog waarschijnlijk wat minder logisch in elkaar steekt dan je van mij gewend bent.)

Maar het is niet erg. Ik ben voldaan uitgeschakeld: een dag als gisteren is het waard. En morgen? Dan sta ik waarschijnlijk ook nog uit ;-)

#uitdag #noodrem

40 keer bekeken0 reacties
  • Facebook - grijze cirkel

Hiddemaheerd 94d  Groningen

06-39721848

Algemene voorwaarden

© 2020 Studio Boldly