• Anja Bol

Donderdagdilemma


Een kopje thee drinken is voor mij vaak een pauzemomentje. Even niet naar een scherm kijken (werken) en bijvoorbeeld naar buiten kijken. Even mijmeren.

De vraag die ik vanochtend op het labeltje aantrof, zette me zelfs aan tot serieus nadenken: 'Zou je liever gedachten kunnen lezen of onzichtbaar willen zijn?'

Wat is jouw eerste reactie op die vraag? Ik koos voor onzichtbaarheid, want iemands gedachten kunnen lezen vind ik een vreselijke inbreuk en een grove overschrijding van grenzen.

Mijn volgende gedachte was, dat ik als ondernemer een andere keuze zou moeten maken. Onzichtbaarheid is voor de meeste bedrijven een drama. Niet te zien zijn, niet te vinden zijn, niet bekend zijn: het tegenovergestelde van wat je met al je marketing en PR probeert te bereiken. Gedachten kunnen lezen zou een tijd- en hoofdbrekensbesparend talent zijn voor ondernemers: je niet meer hoeven afvragen wat je klant eigenlijk wil, direct weten wat iemand vind van jouw voorstel, blog, product etc.

Een dubbel dilemma: 'persoonlijk onzichtbaar willen zijn - maar dit als ondernemer moéten zijn' versus 'andermans gedachten willen respecteren - maar als verkoper deze moeten beïnvloeden'. Waarschijnlijk is dit waar ik diep vanbinnen vaak mee worstel als het gaat over marketing. Het is voor mij een soort jongleren met respect, integriteit, ondernemingszin, eerlijkheid en zelfvertrouwen. En ik kan in het echt niet eens met twee ballen jongleren! ;-)

Herken je dit dilemma?

#deugden #dilemma #integriteit #marketing

36 keer bekeken0 reacties
  • Facebook - grijze cirkel

Hiddemaheerd 94d  Groningen

06-39721848

Algemene voorwaarden

© 2020 Studio Boldly