• Anja Bol

Lippenstift en serieus genomen worden


Gisteren was ik op het Startersfestival van Patty Golsteijn. Een bijzondere ervaring daar, was voor mij: lippenstift op doen. Ja, echt! Bij de start had ik dat niet op. Ik praatte met allerlei mensen en werd veel jonger geschat dan ik ben (eind 20 ipv 37). Dat vind mijn ijdele ikje natuurlijk niet erg... maar ik vroeg me wel af of mensen mij serieuzer zouden nemen als ze zouden weten dat ik ouder ben dan ik lijk.

Na de lunch deed ik lippenstift op. Roodroze. Vrij aanwezig. Bij de volgende workshop die ik bijwoonde, stapten ineens de niet meer piepjonge aanwezigen sneller op mij af dan de jonge meiden. Met als gevolg dat ik me ook anders ging gedragen, misschien iets minder vanuit een behulpzame 'moederkloek' houding en meer vanuit een nieuwsgierig 'wat kan ik van jou leren?'. Wie ben ik? Is dat afhankelijk van hoe ik er uit zie? Nee, dat denk ik niet. Maar het heeft wel invloed. Ondertussen mag ik lekker blijven experimenteren en ontdekken wie ik ben en hoe ik kan laten zien wie ik ben. Een manier daarvoor is heel spannend: het gewoon vragen! Dus bij dezen...

Ik zou heel graag weten hoe jij mij ziet. Zou je mij dat willen vertellen door deze kleine enquête in te vullen (dit kan tot 21 maart 2017)? Ik ben (in ieder geval) erg dankbaar ;-)

#zelfkennis #uitstraling #uitdaging

65 keer bekeken0 reacties
  • Facebook - grijze cirkel

Hiddemaheerd 94d  Groningen

06-39721848

Algemene voorwaarden

© 2020 Studio Boldly